Weekendje weg? Vergeet je reisverzekering niet!

Het is bijna weer zomer en dat betekent dat je weer kunt genieten van heerlijke temperaturen, lange zomeravonden en een welverdiende vakantie. Zit je al vol met plannen voor je volgende uitstapje? Wat je plannen ook mogen zijn, het is belangrijk om ook gelijk even je reisverzekering te regelen. Die komt namelijk altijd van pas en je loopt onnodig grote risico’s wanneer je op pad gaat zonder goede reisverzekering. Je denkt misschien: heb ik dan ook een reisverzekering nodig wanneer ik slechts een weekendje in eigen land op pad ga? Het antwoord: ja, een reisverzekering is altijd verstandig. We leggen je uit waarom.

Ook tijdens een korte reis kan er altijd iets gebeuren

Een reisverzekering sluit je af om problemen tijdens je reis mee op te vangen. Alhoewel de kans groter wordt naarmate je langer op vakantie gaat, wil dat niet zeggen dat wanneer je slechts een weekendje weggaat, er geen risico’s zijn. Ook tijdens een weekendje weg in eigen land kun je met problemen te maken krijgen, je kunt bijvoorbeeld je bagage kwijtraken, de vervoerder komt zijn afspraken niet na waardoor je extra kosten moet maken of je bagage raakt kwijt. In al deze gevallen kun je een beroep doen op je verzekeraar omdat dit gedekt wordt door je reisverzekering. Op die manier zorg je ervoor dat tegenslagen tijdens je uitstapje snel kunnen worden opgelost en dat je weer optimaal vakantie kunt gaan vieren.

Wat als je je uitstapje ineens af moet zeggen of breken?

Leven is wat je overkomt op het moment dat jij plannen aan het maken was, je hebt deze uitspraak vast en zeker wel een keer gehoord. Dingen lopen soms anders dan je zou willen of hopen en dat geldt dus ook voor uitstapjes die op het programma staan. Gelukkig kun je ook op dit gebied maatregelen nemen. Je kunt namelijk ook een verzekering afsluiten voor wanneer je plannen ineens omgegooid moeten worden, zodat je de reeds gemaakte kosten vergoed kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een annuleringsverzekering van Univé. Deze polis kun je afsluiten op het moment dat je je reis boekt. Vanaf dat moment loop je namelijk ook het risico dat je je schema moet omgooien, omdat je te maken krijgt met onverwachte gebeurtenissen. Met een annuleringsverzekering voorkom je dat je vakantie door je neus geboord wordt. Je kunt geld ontvangen zodat je je reis gewoon kunt omboeken.

Kies de polis die het beste bij je reisplannen aansluit

Wanneer je een reisverzekering gaat afsluiten, is het goed om te weten dat je kunt kiezen uit twee soorten: de eenmalige polis en de doorlopende reisverzekering. De eerste is geschikt voor mensen die eens per jaar op vakantie gaan en dus alleen die periode hoeven te verzekeren. De doorlopende polis is interessant voor mensen die geen omkijken willen hebben naar hun reisverzekering. Je kunt met deze optie namelijk eens per jaar je zaakjes regelen en vervolgens kun je je koffers pakken wanneer het jou uitkomt. Het maakt daarbij niet uit of je binnen Nederland blijft of naar het buitenland gaat. Ga je echt ver weg of wil je lang reizen? Check dan de voorwaarden van je polis even om er zeker van te zijn dat je goed gedekt bent. Blijkt dit niet het geval te zijn, dan kun je je polis eenvoudig uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Deze kosten weinig extra, maar leveren je veel op. Hoe beter het je namelijk lukt om je polis op je reis af te stemmen, hoe meer profijt je ervan hebt.