3 beste Nationale Landschappen voor onvergetelijke dates

Romantische restaurants en workshops cocktails maken zijn leuke date-ideeën, maar het kan nooit kwaad om eens wat anders te doen. En waarom zou je ook binnen blijven, terwijl het juist zo gezond is om buiten te zijn? Naar buiten gaan en wandelen of fietsen zijn geweldige manieren om weer in contact te komen met de natuur en met elkaar.

Stel je eens voor dat je geniet van de wind tijdens een picknick op een geheim stukje strand, hand in hand door weelderige bossen loopt of een intiem gesprek voert wanneer je langs een kalm meer wandelt. Veel mensen zouden dat het toppunt van romantiek noemen. En het goede nieuws is dat de Nationale Landschappen van Nederland aan alle eisen van deze perfecte dates kunnen voldoen.

3 Nationale landschappen voor de beste dates

Als je aan een date denkt, zijn bioscopen en thuisbezoekjes wellicht het eerste waar je aan denkt. Maar je hoeft je niet altijd aan dezelfde diner- en filmroutine te houden als je gaat daten. Juist door wat anders te doen kun je je liefdesleven een boost geven. Deze drie Nationale landschappen zijn gemaakt voor de beste dates.

1. Veluwe

In het enorme natuurgebied de Veluwe heeft de natuur vrij spel. De Nederlandse big five, zoals edelherten en vossen, krijgen er alle ruimte, net als koppels die elkaar willen leren kennen. De Veluwe biedt mooie wandelroutes over zandverstuivingen en door dennenbossen, maar fietsen is ook mogelijk langs bloeiende heidevelden en mooie zandstranden.

Het gebied wordt niet voor niets door veel mensen het mooiste gebied van Nederland genoemd. Als een date daar plaatsvindt, dan maakt dat altijd een betere indruk dan een restaurant. Sterker nog, datingsite Lexa heeft weleens een single-activiteit georganiseerd op de Veluwe. En dat is niet zonder reden.

2. Stelling van Amsterdam

Voor veel mensen onbekend, maar voor kenners een aantrekkelijke date-idee: de Stelling van Amsterdam. Rondom Amsterdam ligt een bijzondere verdedigingsring van 46 forten en batterijen die samen dijken en sluizen de Stelling van Amsterdam worden genoemd. Als je er nog nooit van hebt gehoord, dan is het goed om te weten dat dit Nederlandse erfgoed sinds 1996 op de lijst van UNESCO Werelderfgoed staat.

De Stelling van Amsterdam is het perfecte date-idee als je wilt afwijken van het routinematige hapje en een drankje. Vooral op de forten valt een hoop te beleven, omdat zij allerlei activiteiten organiseren die een unieke date-ervaring kunnen bieden, zoals speurtochten, theater, dans en andere spannende activiteiten.

3.Gelderse Poort

Hou je ervan om buiten de gebaande paden te gaan? Dan is de Gelderse Poort precies wat je zoekt. Dit is een ruig gebied, vol wilde paarden en runderen, bevers en meer ganzen dan je ooit hebt gezien. Het ligt aan het begin van de Nederlandse rivierdelta, het kenmerk van Nederland rivierenland. En natuurlijk mag de rivier in de Gelderse Poort gewoon overstromen, want dit is de natuur die zijn gang mag gaan.

Wandel mee met een gids door het ruige natuurgebied de Stadswaard of baan zelf een weg door het prachtige gebied nabij de Waalbrug. Je mag er vrij struinen langs de rivier en in de open natuur om samen op te gaan in de wilde natuur van de Gelderse Poort. Als je samen met je date de drukte van de stad wilt vergeten, is dit de plek waar je moet zijn.