4 manieren om bij te verdienen voor een reis naar binnen-of buitenland

Wil jij graag vaker erop uit kunnen trekken? Ben je gek van de natuur en wil je meer van de wereld en haar prachtige landschappen zien? Dat kan soms lastig zijn wanneer je een vaste baan hebt met veel hoge vaste lasten. Reizen is duur en door alle verplichtingen kan het niet altijd gemakkelijk zijn om hier extra geld voor vrij te maken. Gelukkig zijn er best wel wat mogelijkheden om naast je vaste inkomen nog wat extra’s te verdienen. Omdat wij ook graag nieuwe delen van de wereld ontdekken, hebben we in deze blog vier manieren waarop jij extra geldbronnen kunt krijgen, op een rijtje gezet.

Investeer in aandelen

Wanneer je investeert in aandelen, koop je eigenlijk een klein stukje van een bedrijf. Je bent dan ook ‘aandeelhouder’. Wanneer het goed gaat met een bedrijf stijgen de aandelen in waarde op de beurs en wordt jouw aandeel dus meer geld waard. Het risico is dat het ook slecht kan gaan met een bedrijf waardoor je aandeel minder waard wordt dan toen je hem kocht. Als aandeelhouder heb je bij sommige ondernemingen ook nog recht op een stukje ‘dividend’. Dit dividend komt uit de winst van het bedrijf. Je krijgt dus dividend als beloning dat je aandeelhouder bent, en wanneer een aandeel stijgt in waarde kun je ervoor kiezen om je aandeel te verkopen. Zo creëer je dus extra inkomen.

Investeren in collector-items

Wanneer je zelf een passie hebt voor of in ieder geval affiniteit hebt met een bepaald item, kun je er ook voor kiezen om hier een investering van te maken. Er zijn veel producten die over tijd veel meer waard worden. Denk bijvoorbeeld aan Pokémonkaarten, Lego of Barbies. Kunstvormen zoals schilderijen, beeldjes of schetsen zijn hier ook een voorbeeld van. Wanneer je deze producten inkoopt voor een lage prijs heb je veel kans dat je deze na een bepaalde periode weer door kunt verkopen met veel winst. Het enige nadeel is dat je de producten dan wel zelf in huis kwijt moet kunnen of ergens moet kunnen opslaan. Ook moet je wel voldoende kennis van de producten hebben om in te kunnen schatten of je iets voor de juiste prijs inschat. Deze manier van geld investeren is dus vooral weggelegd voor de liefhebbers/kenners.

Crypto

Een vrij nieuwe vorm van beleggen is investeren in crypto. Cryptocurrency is een online valuta die je ook alleen terug kan vinden in je online Wallet. Je kunt veel geld verdienen met het inkopen en verkopen van de online munten doordat de koersen van de munten enorm fluctueren. Wanneer je de munt inkoopt op een laag punt en vervolgens verkoopt wanneer de koers weer is gestegen kun je het verschil in winst uitkeren. Het kopen en verkopen van cryptomunten doe je voornamelijk op online platformen. Zo kun je bijvoorbeeld Ethereum kopen, dit is na Bitcoin de populairste token. Eén van de betrouwbare platformen is Anycoindirect. Hier kun je gemakkelijk een wallet aanmaken en beginnen met het traden van de cryptocurrency.