6 x zo verduurzaam je je huis!

Ben je van plan om je huis te verduurzamen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Ten eerste is het een super goede zet om je steentje bij te willen dragen aan een duurzamere wereld. En ten tweede zijn er verschillende mogelijkheden die je kunt inzetten om jouw huis te verduurzamen, kosten te besparen en je wooncomfort te verhogen. In dit artikel lichten wij zes opties om te verduurzamen voor je uit.

  • Gevelisolatie

Gevelisolatie is een ideale oplossing om je huis te verduurzamen. Je energierekening daalt en je wooncomfort stijgt. Een gevel, ook wel bekend al buitenmuur, voelt minder koud aan. Een makkelijke manier is een spouwmuurisolatie. Dit houdt in dat er een spouw, een ruimte van vier tot zes centimeter tussen een binnen en buitenmuur zit wat je kunt opvullen met isolatiemateriaal. Hierdoor voelt de muur ook nog minder koud aan.

  • Dakisolatie

Heb je een dak zonder isolatie? Dan creëer je een groot warmtelek en verlies je jaarlijks wel tot honderden euro’s. Met goede dakisolatie woon je warmer in de winter en koeler in de zomer. Zelfs als je je zolderkamer niet verwarmt!

  • Vloerisolatie

Warmere voeten staan gelijk aan groter wooncomfort. Met vloerisolatie heb je minder tocht  en minder vocht in huis, gepaard met een lagere energierekening. Niet voor niets worden woningen sinds 1992 met vloerisolatie gebouwd, want deze voordelen zijn hartstikke prettig voor iedereen.

  • Isolatieglas

Minder tocht bij de ramen en minder geluidsoverlast: met isolatieglas heb je het warmer en wordt je huis stiekem veel comfortabeler. Enkel glas en gewoon dubbel glas zijn eigenlijk bijna niet meer van deze tijd. HR++ glas is inmiddels de standaard en bespaart nog veel meer dan het ouderwetse dubbele glas in woningen. Er is zelfs triple glas, wat nog beter isoleert. 

  • Warmtepomp

Een goede warmtebron is essentieel in huis. Het zorgt voor de verwarming en eventueel voor warm water. Met een warmtepomp daalt je CO2-uitstoot met zo’n 20 tot 45 procent. Kijk eens bij CVKoopjes voor bijvoorbeeld een warmtepomp en meer. 

  • Zonneboiler

Een zonneboiler zorgt voor warm water in je douche en keuken door het opnemen van de warmte van de zon. Ideaal in de zomer: dan gebruik je altijd warm water van de zon en in de winter springt je cv-ketel of warmtepomp bij. Bij gebruik van zonne-energie komt geen CO2 vrij en je bespaart ongeveer de helft op je energiekosten van warm water!