De beste geschenken om te geven aan iemand die meerderjarig wordt

Het passeren van de leeftijdsgrens van 18 jaar en dus meerderjarig worden, is een rite de passage de op veel jongeren indruk maakt. Want ineens mogen ze, op de grens naar volwassenheid, een stuk meer en moeten ze veel zelf gaan beslissen. Bij zo’n mijlpaal hoort natuurlijk een onvergetelijk en gaaf verjaardagscadeau. Maar wat zijn geschenken voor meerderjarigen die écht impact maken en gewaardeerd worden? Wij helpen je op weg! Wil je inspiratie opdoen en ideeën lezen over de beste geschenken voor meerderjarigen? Dan biedt ons blog de nodige inspiratie en input! Lees snel veder en ontdek hoe jij jouw zoon, dochter, vriend(in) of een familielid op een originele manier kunt verrassen!

Een elektrische fiets voor je zoon of dochter

Het fenomeen elektrische fiets is, zeker als je er op let, steeds meer in het straatbeeld te zien. Waar deze fietsen enkele jaren geleden nog vrijwel uitsluitend door oudere mensen gebruikt werden, heeft het elektrisch fietsen nu ook zijn weg gevonden naar de jeugd. Logisch wel, want wat is er relaxter dan als jongere met weinig fysieke inspanning lekker hard over de weg te gaan? Een elektrische fiets is dan ook een verjaardagscadeau dat bij jouw 18-jarige spruit zeker in de smaak zal gaan vallen.

Een of meer tandemsprongen met de parachute

Veel jongeren, vooral jongens maar ook veel meisjes, houden van spanning en actie. Wat is er bijvoorbeeld gaver dan door de lucht te vliegen, op volle topsnelheid? Natuurlijk kun je je zoon, dochter, vriend of vriendin verwennen met een kaartje voor een pretpark met toffe attracties die vol avontuur zitten. Maar nog toffer is het om hem of haar een tandemsprong cadeau te geven. Misschien is één sprong wel te weinig, dus overweeg om meerdere parachutesprongen cadeau te doen. Overal in Nederland zijn wel locaties om een parachutesprong te maken met een instructeur. Dus dit geschenk gaat hoe dan ook in de smaak vallen!

Een middagje karten of paintballen

Een gezellig en actief verjaardagskado voor iemand die 18 wordt, is een middagje karten of paintballen met een paar vrienden en/of vriendinnen. Wedden dat dti actiecadeau hem of haar superblij maakt?

Een serie rijlessen of een compleet rijpakket

Een cadeau van blijvende waarde voor iemand die meerderjarig is, is een setje rijlessen om de jarige een eindje op weg te helpen om zijn of haar rijbewijs te halen. Als je je het kunt veroorloven, is een compleet rijlespakket natuurlijk nog mooier!

Een snelle en betrouwbare Chromebook of een gameconsole

Onze jongeren leven in een wereld waarin smartphones, laptops en gameconsoles niet meer weg te denken zijn. Veel van wat de jeugd bezighoudt speelt zich af in de digitale wereld. Iemand die meerderjarig wordt, kun je daarom vaak enorm verrassen met een bijvoorbeeld een Chromebook of met een nieuwe gameconsole. Dan kan jouw meerdere zoon of dochter weer lekker met vrienden en vriendinnen chatten, videobellen en gamen. Ideaal in deze tijdens waarin lockdowns en quarantaines geregeld voorkomen.