De mooiste nationale parken van Nederland

Nederland is een land met veel diversiteit. Er zijn grote steden, kleine dorpen en ook prachtige natuurgebieden. Veel mensen weten dat Nederland een mooie plek is om te bezoeken, maar weten niet precies welke nationale parken hier te vinden zijn. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt van de mooiste nationale parken van Nederland zodat je precies weet waar je moet zijn als je een dagje door wilt brengen in de natuur

  1. Nationaal Park De Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe ligt in de provincie Gelderland en bestaat uit bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes door het park, dus er is genoeg te doen. Ook is het park home van het bekende Kröller-Müller Museum. Het Kröller-Müller Museum is het tweede huis van Vincent van Gogh. Met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen bezit dit museum de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Zeker de moeite waard dus.

  1. Nationaal Park Veluwezoom

Veluwezoom is een ander mooi nationale park in Gelderland. Het park is minder bekend dan De Hoge Veluwe, maar zeker net zo mooi. Het gebied bestaat uit bossen en heidevelden. Ook in dit park zijn verschillende wandel- en fietsroutes. Er is ook bezoekerscentrum te vinden waar je een kopje koffie kunt drinken en kunt rondneuzen in de winkel. Natuurlijk ga je daarna op pad om de natuur te ontdekken. Neem tijdens je wandeling of fietstocht door het park ook zeker plaats op één van de geïnstalleerde boombanken om te genieten van alles om je heen.

  1. Nationaal Park Drents-Friese Wold

Drents-Friese Wold is een ander mooi nationaal park in Nederland. Het ligt in een bos- en heidegebied. In het park kun je prachtige wandelingen maken en er zijn ook verschillende mountainbike routes. Oude houtwallen, boomgroepen en kronkelige beekjes zijn hier te vinden. Het is heerlijk om even weg te zijn van de drukte van de stad en te genieten van de natuur.

  1. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een Nationaal Park dat gelegen is in de provincie Utrecht. Het park is sinds 2003 officieel een Nationaal Park. Het park is het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland met een oppervlakte van maar liefst 2700 hectare. Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een uniek gebied waar je kunt genieten van de rust, ruimte en natuur. In het park vind je verschillende wandel- en fietsroutes die je langs de mooiste plekjes van het park leiden.

  1. Nationaal Park Dwingelderveld

Een van de mooiste nationale parken van Nederland is het Dwingelderveld. Dit park is gelegen in Drenthe. Je kunt hier volop genieten van de mooie flora en fauna. Het park is een paradijs voor vogelspotters, want er komen veel verschillende vogelsoorten voor. Dit maakt het Dwingelderveld tot een uniek natuurgebied en zeker een bezoekje waard!

Zoals je in Nederland kunt zien, is er genoeg moois te bewonderen. Dit zijn slechts vijf van de mooiste nationale parken, maar er zijn nog veel meer prachtige plekken te vinden. Ga jij binnenkort één van deze nationale parken bezoeken?