Hoe ziet de toekomst van de telefoonindustrie eruit?

De toekomst van telefoons

Ben jij benieuwd hoe de toekomst van de telefoon eruit ziet? De Samsung a52 beschikt al over diverse moderne technologieën, maar in de toekomst zullen telefoons over nog veel meer handige snufjes en extra’s beschikken. Denk bijvoorbeeld aan buigbare schermen. Maar dat is niet het enige. Wij vertellen je in dit artikel hoe de toekomst van telefoons eruit ziet. Lees snel verder voor meer informatie over de telefoons van de toekomst.

Buigbaar scherm

In de toekomst zullen er buigbare schermen komen. Zo toonde Samsung al een prototype telefoon met een buigbaar scherm en zijn andere telefoonfabrikanten ook bezig met buigbare schermen. Deze buigbare schermen maken gebruik van de oled techniek. Hierbij kan het scherm diverse vormen aannemen en is deze ook minder breekbaar. Ook zal het telefoonscherm minder plaats innemen in je broekzak.

Smartphones met oled

Zoals we net al vertelden, zullen buigbare schermen worden gecombineerd met oled-schermen. Dit is een vrij nieuwe techniek, maar er zijn diverse bedrijven die dit blijven onderzoeken. En nu we al te maken hebben met oled-televisies, zullen er steeds meer oled-schermen in onze omgeving komen. Een logisch vervolg is dan ook dat smartphones worden uitgerust met een oled-scherm. Wat er zal gebeuren, is dat er steeds dunnere schermen zullen komen die efficiënter gebruik maken van de energie en scherpere beelden leveren. Ook zullen deze schermen kunnen buigen.

Herkennen van je stem

In de telefoonwereld wordt er al volop geëxperimenteerd met spraakherkenning. Zo zit er bijvoorbeeld al spraakherkenning in de vorm van S Voice bij de samsung a52s. Ook kun je hierbij denken aan Siri van Apple en zijn er diverse apps die je woorden naar tekstberichten kunnen omzetten. Echter is het nog niet mogelijk om je telefoon geheel met je stem te bedienen. Hier worden momenteel de eerste stappen in gezet. Zo kun je straks eenvoudig vanuit de auto een mail of een bericht naar iemand sturen.

Draadloos opladen

Ook zal het steeds meer mogelijk worden om je telefoon draadloos op te laten. Dit betekent dat je niet meer allerlei laders met diverse connectiepoortjes hoeft te gebruiken en kun je diverse merken smartphones op een manier opladen. Ook zal hierdoor makkelijker de telefoon worden opgeladen op openbare plaatsen. Dit betekent dat je niet snel meer met een lege batterij zal komen te zitten. Ben jij ook zo enthousiast over deze ontwikkelingen in de telefoonindustrie?