Ilex crenata Caroline Upright haagplant kopen

De Ilex crenata Caroline Upright is een populair soort om een buxus te vervangen. Dit komt omdat het veel uiterlijke gelijkenissen vertoont met de buxus. De Caroline Upright heeft kleine, donkergroene bladeren die bolvormig zijn. Het kent dichte vertakkingen en heeft een opgaande groeivorm. Net als de buxus is de Ilex crenata Caroline Upright winterhard en geschikt voor iedere snoeivorm. Er is wel één belangrijk en groot verschil met de buxus. Waar deze de laatste jaren gebukt gaat onder aanvreting door de buxusmot en schimmelziektes heeft de Ilex crenata hier geen last van. Daarmee is de Caroline Upright een goede buxusvervanger. Heeft u dus genoeg van de kale, bruine buxushaag? Vervang het dan door de prachtige Caroline Upright.

Voordelen Ilex crenata Caroline Upright

Behalve dat het resistent tegen ziektes en de buxusmot is, kent het kopen van Ilex crenata Caroline Upright nog meer voordelen. Het kan op iedere standplaats worden aangeplant waardoor het geschikt is voor elke tuin, wat daarvan ook de ligging is. In het voorjaar verschijnen er kleinschalige, witte bloemetjes aan de Caroline Upright. De toch al fris ogende Ilex crenata ziet er daardoor nog vrolijker uit. Omdat het een mannelijke plant betreft, krijgt deze als enige Ilex soort geen besjes. Niet alleen als haag, maar ook solitair aangeplant of in een pot zorgt de Ilex crenata voor extra sierwaarde. Zet er een paar in mooie potten op uw terras of bij de ingang van uw woning en snoei ze in een prachtige vorm. Een piramidevorm bijvoorbeeld of een grote, ronde bol. De Ilex crenata Caroline Upright kan in totaal zo’n 1.80 meter hoog worden. Vindt u dit te groot? Snoei het dan gerust tot de gewenste hoogte.

De Ilex Caroline Upright onderhouden

De Ilex crenata vraagt een ietwat zurige grond. Om dit te realiseren kunt u na het aanplanten wat rododendrongrond toevoegen rondom de plant. Strooi twee maal per jaar wat humusrijke tuingrond rond de Ilex crenata Caroline Upright zodat de wortels genoeg voedingsstoffen tot zich kunnen nemen. Twee maal per jaar de Caroline Upright snoeien houdt de plant in topconditie. Dit kan in de periode tussen mei en eind september. Doe dit wel op een bewolkte, niet al te hete dag zodat er de minste kans op verbranding van het blad is.