Met een grote groep vrienden naar de Ardennen: 3 tips

Ben je van plan met je vrienden of vriendinnen een vakantiehuis te huren in de Ardennen? Dat is een uitstekende keuze. In het zuiden van België vindt je dit prachtige gebied. Bossen en bergen, heuvels en dalen zover je maar kunt zien. Er is veel te zien en te doen en de gemoedelijke Belgen zijn goed in de keuken en weten ook zeer goede bieren te maken. De Ardennen liggen grotendeels in België, maar deels ook in Frankrijk en Luxemburg. Met het weer zit het dus doorgaans ook wel goed. Om jouw tripje, weekendje weg of vakantie helemaal compleet te maken hebben we drie tips voor je.

1. Ga erop uit

In de Ardennen is enorm veel te doen. Er zijn veel sportieve activiteiten mogelijk, zoals natuurlijk wielrennen en hardlopen, maar er zijn ook allerlei survival en outdoor mogelijkheden. Je kunt ook gaan abseilen bijvoorbeeld, of raften op de rivier. En wanneer je in de winter met je vrienden naar de Ardennen gaat kunnen jullie gaan skiën! Mountainbiken, bergbeklimmen, boogschieten, quad rijden, kanoën, het gaat maar door. Voor de avontuurlijke bezoeker is de Ardennen ideaal.

2. Ga erop uit, maar dan anders

Is al dat sportieve gedoe niks voor jou en je vrienden? Weet dat de Ardennen een grote verscheidenheid aan historische kerken en kastelen heeft. Veel hiervan zijn zeer de moeite om te bezoeken. Wanneer je deze bezoekt kom je ondertussen door allerlei leuke dorpjes, waar je in een café het lokale speciaalbier kunt proeven. En een absoluut hoogtepunt voor veel bezoekers van de Ardennen is het bezoeken van de grotten van Han. Deze kalksteengrotten zijn een wonderschoon schouwspel onder de grond. De vele kalkafzettingen hebben prachtig gevormde stalagmieten en stalactieten gecreëerd.

3. Het juiste vakantiehuis huren

Voor al de hiervoor genoemde activiteiten heb je een goede uitvalsbasis nodig. Je eigen luxe vakantiehuis is hier natuurlijk perfect voor. Na een lange dag vol sport, of cultuur, of lekker eten, is het heerlijk thuiskomen in je ruim opgezette vakantiehuis. En je kunt natuurlijk voor een luxe variant kiezen. Als je samen met je vriendengroep hiervoor kiest hoeft dat per persoon helemaal niet duur te zijn. En dan heb je bijvoorbeeld een lekkere open haard tot je beschikking om ’s avonds bij te zitten. Of een sauna om tot rust te komen. Of wat dacht je van je eigen privé zwembad? Het kan allemaal wanneer je ervoor kiest om een vakantiehuis te huren in de Ardennen.